Babygrøt

3-kornsgrøt

  • 1 ss sammalt rug
  • 1 ss havregryn (lettkokte)
  • 1 ss hirseflak
  • 2 dl vann
  • 1/2-1 dl mm/mme
  • Sviskemos
  • 1 ts smør
  • Evt eple

Bløtlegg korn i vannet over natta. Kok grøten i et par minutter, den skal bli litt tykkere enn den ferdige grøten. Tilbered mme eller mm til rett temperatur, og visp dette i grøten når grøten har fått avkjølt seg litt. Server med smørøye og sviskemos og f.eks. revet eple.

Havregrynsgrøt

  • 1/2 dl havregryn (lettkokte)
  • 2 dl væske (vann, mme, mm)
  • Smør el. kokosolje
  • Tørket frukt/annen frukt, ceylonkanel

Med vann: Bløtlegg korn i vann over natta, kok opp og la koke i et par minutter. Med mme/mm: kok istedet en tykk grøt, og tilbered melka til rett temperatur og visp det hele sammen når grøten har fått avkjølt seg litt. Bland inn most eller revet frukt, tilsett fett og evt. ceylonkanel.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s