Havregrynskuler

Lånte en søt liten bok «Jul!» på biblioteket i går – med masse danske juleoppskrifter. Havregrynskuler er førstemann – perfekt til kaffe, etc. Denne oppskriften gir ca. 30 stk:

Ingredienser:
5,5 dl finvalsede havregryn
2 dl sukker
5 ss kakaopulver
50 g smør
4,5 ss aprikosmarmelade*
Kakaopulver og/eller kokosmel til pynt

Fremgangsmåte: 
Bland havregryn, sukker og kakao. Tilsett smør og syltetøy/purè – pass på at smøret ikke er for hardt. Elt deigen godt sammen, og smak til. Lag blandingen kulene skal trilles i i en liten skål, og start med å trille kulene, rull dem i kokosmelblandingen og legg på et fat. La avkjøle i kjøleskap i minst 2 timer.

(Holdbar i ca. 4 dager i kjøleskap – kan også fryses).

* Her kan man bruke den marmeladen man vil. Jeg tok to søte epler og mikset en purè av dem istedet – pære kan også brukes.

Legg igjen en kommentar