Pai med rødbeter og chevreost

Nydelig middagspai vi kommer til å lage flere ganger.

Bilde av rødbetpai

Ingredienser:

  • 3 ss smør
  • 1 kg løk
  • 2 ss hvetemel
  • 1 l oksebuljong/fond
  • 2 dl hvitvin
  • Evt. 4 ss cognac
  • 2 laurbærblader
  • 6 hele pepperkorn
  • Evt. frisk timian
  • Salt og pepper
  • Skiver av lyst brød
  • Gruyere, evt. emmentaler

Fremgangsmåte:

Skrell løk, del i halve og skjær i tynne skiver. Ha løken over i ei stor gryte, og la den surre i smør på medium varme i cirka 45 minutter, til den er blitt karamellisert og fått en brun farge. Ha i mel, buljong, vin, cognac og krydder. La dette putre i ca. 20 minutter. Smak til med salt, pepper og eddik.

Sett ovnen på 18o grader, og rist 3 skiver brød, eller bruk en brødrister hvis du har. Legg ost på de ristede brødskivene, og legg et lag oppå suppa, som nå skal gratinere i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er gyllen.

Dette er et cover

Cover 2

  • Pai med rødbeter og chevreost

    oktober 19, 2019 av

    Nydelig middagspai vi kommer til å lage flere ganger. Ingredienser: 3 ss smør 1 kg løk 2 ss hvetemel 1 l oksebuljong/fond 2 dl hvitvin Evt. 4 ss cognac 2 laurbærblader 6 hele pepperkorn Evt. frisk timian Salt og pepper Skiver av lyst brød Gruyere, evt. emmentaler Fremgangsmåte: Skrell løk, del i halve og skjær… Les mer

  • Babygrøt

    mars 15, 2015 av

    3-kornsgrøt 1 ss sammalt rug 1 ss havregryn (lettkokte) 1 ss hirseflak 2 dl vann 1/2-1 dl mm/mme Sviskemos 1 ts smør Evt eple Bløtlegg korn i vannet over natta. Kok grøten i et par minutter, den skal bli litt tykkere enn den ferdige grøten. Tilbered mme eller mm til rett temperatur, og visp dette i… Les mer

  • Lunsjsmoothie med grønnsaker, egg og havregryn

    februar 24, 2015 av

    Smoothie er topp for en babylunsj såvel som en voksenlunsj, og et fullverdig måltid dersom man ikke bare lager en ren fruktsmoothie. Jeg «lurer» ofte inn gulrot, blomkål eller brokkoli i fruktsmoothie, og for at den skal mette mer tilsetter jeg også her kokosmelk, eggeplomme og havregryn/hirseflak. Havregryn/hirseflak kan godt bløtlegges en halvtimes tid før (gjerne lengre)… Les mer

  • Babymat: Svinegryte med pære og salvie

    februar 24, 2015 av

    En god og mild middagsrett som passer godt til babyer fra (5) 6 måneder og opp. Oppskriften gir ca 8 middager til min baby på 7 måneder. Ingredienser: 1 svinekotelett 3 poteter 1 gulrot 2 små rødløk 1 fedd hvitløk 1 pære Salvie Pepper Fremgangsmåte: Rensk grønnsaker og kutt opp i mindre biter. Renskjær kjøttet, og… Les mer

  • Eltefritt grytebrød

    februar 23, 2015 av

    Ingredienser 300 g hvetemel 150 g sammalt spelt 0,5 ts tørrgjær 2 ts salt 3,5 dl vann Polentagryn Fremgangsmåte Bland ingrediensene og la stå tildekket på kjøkkenbenken i 12-24 timer. Sett ovnen på 240 grader, og varm opp en ildfast gryte brødet skal i. Ha deigen på benken, og brett inn hjørnene. Ta ut gryta,… Les mer

  • Klippekrans med kanel

    februar 23, 2015 av

    Ingredienser:  Deig: 75 g smør 1 dl melk 2 egg 2 ts kardemomme 1 ss sukker 25 g gjær 50 g sammalt spelt 259 g hvetemel Remonce 100 g mykt smør 100 g brunt sukker 1 ss kanel Fremgangsmåte:  Varm melk og smør på svak varme i en kjele, og ha deretter i eggene. Bland deretter… Les mer

  • Hverdagsbrød med bygg for hele familien!

    februar 23, 2015 av

    Oppskriften gir 4 brød.  Ingredienser: Deig 1: 500 g byggmel 5 dl vann Deig 2: 50 g kaldpresset rapsolje 650 g hvetemel 4 dl vann 1 pk tørrgjær 6 ss surdeig 2 ss malt 1 ts salt Fremgangsmåte:  Bland sammen ingrediensene til deig 1, og la denne stå i 1 time. Bland deretter alle ingrediensene… Les mer

  • Gougéres

    oktober 12, 2014 av

    2 stekebrett, ca. 30 stk  Ingredienser: 2,5 dl vann 80 g smør, skjært i terninger 1 ts salt Kvernet pepper 140 g hvetemel 4 egg str M 1 ts finhakket timian 180 g ost, f.eks. comté, revet Fremgangsmåte: Ha i smør, vann, salt og pepper i en kasserolle. Varm langsomt opp til smøret smeltes. Ha… Les mer

Se alle innlegg

Sjekk ut denne Tuna Melten her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s